Integrale Bekkenfysiotherapie Culemborg
praktijk voor relatietherapie en seksualiteit
MENU

Visie

Dat seksualiteit in een volwassen liefdesrelatie een plek heeft, lijkt een open deur. Toch kan seksualiteit, of het gemis eraan, als last voelen en het decor van veel onvrede vormen.  

Ik werk vanuit de visie dat problemen waar je in je (seksuele) relatie tegenaan loopt geenszins betekenen dat de relatie ’niet goed’ is. Ze leggen juist op prachtige wijze de verstrikkingen bloot. En precies daar zitten ook de groeimogelijkheden.

Seksualiteit is meer dan een ‘natuurlijke behoefte die met een beetje geluk vanzelf werkt’. Het is een geintegreerd verhaal van je hart, ziel, relatie en geslachtsorganen. Gekleurd door je persoonlijke geschiedenis, verwachtingen, opgebouwde gewoontes in de relatie, lichamelijke factoren en de levensfase waar je inzit. Seksualiteit speelt zich per definitie af in een spanningsveld tussen al deze facetten.

Bewustzijn krijgen op bovenstaande en op de patronen die zich binnen jullie intieme en seksuele relatie hebben ontwikkeld, geeft helderheid.  Wanneer je gaat herkennen hoe een patroon eruitziet en hoe je deze in stand houdt is het makkelijker de knoop te ontwarren.

 

Ware intimiteit is steeds opnieuw zoeken naar je verbonden weten en je eigenheid behouden. Het diepste van wat er in je leeft aan je partner laten zien. Ongeacht of deze er enthousiast op reageert. Dit vraagt moed, maar kan de deur weer openzetten naar een sprankelende seksuele relatie.

 

‘ ..en wat het einde lijkt is opeens misschien wel een nieuw begin..’